Do diin. Eilen mamma oli sitten aivan raato kun klo löi 23.00. Kaatui sänkyyn zzzzzz. Päivä oli aikas täynnä oppimista ja opettamista. Mammal oli eilen virallinen koulun läsnäolpäivä ja tänään myös. Asiaa oli kuuemma tullut tuutin täydeltä ja paljon asiaa. Mutta on kuulemmaa osattu kyseenalaistaa ;) asioitakin... Kuulemma on sen tarkoituskin ... Kysy aina MIKSI ???Kivaa porukkaa kuulemma oli ja ihana oli saada jutella koira immeisten kanssa. Noi muut on vähän kuviiii ;). Sit koulun jälkeen kotiin ja illal oli mun treenit.

Tänään oli aivo nystyröillä helpomapaa mamman mukaan ,vaikka asiaa oli paljon ja vaikeaa asiaa. Kai ne nystyrät olivat jo jollain tasolla ehdollistuneet tuohon oppimiseen ;).

 

Johanna tammiala-Arkitottis-Lieto-20.00-n 2h.

-Rauhoittuminen (koiran)

-Luento klassinen ehdollistuminen

-Varma luokseen tulo

- Tervehtiminen

Illal sitten jälleen köröteltiin makupala pussi piukeena tai siis meillä on uus sellanen pussukka, joka laitetaan mamman vyötäsille ja tietty koulutusliivi on tuolla mammal yllä :). Mahtuu pal tavraa taskuihin.Kaavailee Leo logoo liivin selkään on sit style :). Ekaks rauhotuttiin, me korat siis luennon ajaksi. Aikas hyvin tajusin asian ,vaikka häiriötä ympärillä. Johanna luennoi klassisesta ehdollistumisesta. Mammalla juuri käyty asia läpi koulussa ja tehnyt siitä tehtävän verkkoon. Harjoittelimme ns. varmaa luoksetuloa sillä tavalla, että mamma juoksee nami,lelu edellä ja yhdistää sanan siihen (PIAN) ja minä perässä- palkka saman tien. Ja uudestaan. Toistoja siis tarvitaan useita, ennen kuin ehdollistun tähän Ja taas rauhotuttiin,mutta pienemmässä ringissä. Luento jtk. Sitten harjoteltiin tervehtimistä. Ihminen tulee tervehtimään-koira odottaa- saa käskyn koska saa kohdata tulijan-mutta vasta käskystä. Koira ei laiteta käskyn alla odottaessa. Me ei moikattu ketään- odotin vaan nätisti. Tällä hetkellä en moikkaa ketään - syy ylisosiaallisuus. Opin odottamaan nätisti,vaikka aluksi muut ihmiset olisivat olleet niin kivoja... :). meillä tota puuhaa riittää ... Ei ole ilta tekemis ongelmia eikä viikonloppu ongelmia.... Mamma juuri totesi ystävälleen, ettei kyllä olisi aikaa millekään parisuhteelle tai bilettämiselle. Mutta eipä tuo taida niitä kaivatakkaan pahemmin :). Haluaa panostaa siihen mihin tähtää...